Obnovljivi izvori energije

YUBEL inzinjering Vam može ponuditi tehnička rešenja po sistemu "ključ u ruke"., koja u svom sistemu koriste energiju dobijenu iz obnovljivih izvora :
  • Peleta
  • Drvena sečke
  • Solarnih kolektora
  • Toplotnih pumpi
  • Biogasnih postrojenja
PELET i DRVNA SEČKA spadaju u izvore energije koje su daju odličnu alternativu klasičnim kotlovima na ugalj ili drva uz znatno veći komfor i mogućnost kontrole.

TOPLOTNE PUMPE predstavljaju izvor toplote koji energiju uzima iz okolnog vazduha ili podzemnih / okolnih voda i predaje je sistemu za grejanje/hlađenje. Najveća prednost toplotnih pumpi je mogućnost kako grejanja tako i hlađenja objekta

Sunce, kao najveći izvor enrgije na Zemlji, predstavlja najisplatljivi vid investicjije u obnovljive sisteme grejanja. SOLARNA ENERGIJA se može implementirati u svaki sistem grejanja objekta uz minimalne troškove investiranja i održavanja.  Hibridni  solarni  kolektori daju  mogucnost  proizvodnje  I  struje  I tople  vode.

BIOGASNA POSTROJENJA (postrojenja koja od organskih otpada i otpada sa polja proizvode biogas), Osnovna prednost energana na BIOGAS je prerada i energetsko iskorišćavanje organskih otpada koji nastaje u poljoprivredi i stočarstvu (stočno đubrivo, otpad sa njiva, ...).Podelite sa prijateljima