Kragujevac je konačno dobio zatvoreni bazen

Dugo sanjani san postao je java – Kragujevac je konačno dobio zatvoreni bazen!

Velelepan sportski objekat večeras su svečano otvorili ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, a prvi su u bazen uskočili vaterpolisti reprezentacije Srbije, koji su između sebe odigrali revijalni meč nakon jučerašnjeg okupljanja na pripremama za Evropsko prvenstvo koje će se od 16. do 29. januara održati u Ajndhovenu, u Holandiji.

„I ovaj izvanredan objekat, kojim sam bila impresionirana još tokom izgradnje, pokazuje da Kragujevac više nije ’dolina gladi’, već ’brdo ponosa’! Nadam se da na ostale objekte koje tako željno iščekuju, Kragujevčani neće čekati tri decenije, kao što je bio slučaj sa zatvorenim bazenom“, istakla je ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković obraćajući se okupljenima.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović smatra da je ovo najlepši poklon Kragujevčanima za predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

„Ovde će se rekreirati građani, termine će imati škole za učenike, plivački klubovi, a nadam se da ćemo, ne samo večeras, naredne godine ugostiti vaterpolo reprezentaciju u nekoj od utakmica Svetkse lige, kao i plivače. eć na porleće prelazimo na sređivanje otvorenih bazena, da im vratimo nekadašnji sjaj. Biće rekonstruisan parter oko bazena, tribine, obnovićemo garderobe i ugostiteljske objekte kao nekada, a celinu ćemo zaokružiti postavljanjem balona, tako da ćemo praktično imati dva zatvorena bazena“, najavio je Stevanović.

Bazen je olimpijskih dimenzija – 50×25 metara, površine 5.700 kvadrata u osnovi. Školjka bazena je od prohroma i kao takva jedinstvena u Srbiji, a u izvedbi italijanske kompanije "Myrtha Pools" . Čuvena kompanija „Siemens“ uradila je kompletnu opremu. Objekat ima tribinu sa stolicama, svoj kafić, teretanu, garderober…

Izgradnja zatvorenog bazen koštala je oko 500.000.000 dinara, a sredstva su obezbedili grad Kragujevac i država u okviru projekta podrške domaćoj građevinskoj industriji.

http://www.scpark.rs/foto-otvaranje-zatvorenog-bazena/

Podelite sa prijateljima